• .

  • .

  • .

  • .

Copyright 2024 - noc panteion by xtval
ukbinaryoptions.net/Finpari Bonus Codes

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Βαθμολογίες (ΔΕΠ)

Δηλώσεις μαθ./αποτελέσματα

Ιδρυματικός λογαριασμός

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Υπηρεσίες Proxy

Domain Name System

Ηλεκτρονικές Υπογραφές

Κράτηση Αιθουσών

IBM SPSS Statistics

Φιλοξενία ιστοσελίδων

Υπηρεσία VoIP

NOC

Κρατώντας τον υπολογιστή καθαρό από ιούς

Ακολουθείτε  μερικές πολύ απλές και εύκολες συμβουλές για να κρατήσετε τον υπολογιστή σας καθαρό από ιούς, trojan, worms, keylogers, dialers, adware και spyware :

Ενημερωμένο Antivirus

 Ελέγχετε πάντοτε το εικονίδιο του antivirus (κάτω δεξιά στην taskbar). Αν είναι διαφορετικό με οποιοδήποτε τρόπο (άλλο χρώμα, έχει θαυμαστικό κλπ) το ανοίγετε για να ελέγξετε αν λειτουργεί σωστά. Αν είναι ενημερωμένο αν έχει λήξει  κ.λ.π.

Ενημερωμένο λογισμικό που χρησιμοποιείτε

Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος μπορεί να πραγματοποιείται αυτόματα μέσω του Windows Update. Το windows update ελέγχει το λειτουργικό του υπολογιστή σας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο λογισμικό της Microsoft, και φροντίζει για την απόκτηση όλων των ενημερωμένων εκδόσεων και κρίσιμων αναβαθμίσεων που χρειάζονται.

Σε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε αν δεν γίνεται αυτόματα πρέπει να ενημερώνετε το λογισμικό με τις τελευταίες ενημερώσεις εκδόσεις κ.λ.π.

Μολυσμένα  φλασάκια USB

Πριν χρησιμοποιήσετε ένα φλασάκι ή εξωτερικό σκληρό δίσκο,  με το που το βάλετε στον υπολογιστή , πηγαίνετε στο My Computer, δεξί κλικ στο νέο drive που εμφανίστηκε και "Scan with antivirus".

Προσοχή στα site που επισκέπτεστε

Από τη διεύθυνση https://www.mywot.com/  κατεβάστε  το πρόγραμμα Web of Trust. Πρόκειται για ένα Plugin με εκδόσεις για όλους τους μεγάλους browser, που αν πάτε να μπείτε σε ένα "επικίνδυνο" site θα σας ενημερώσει.

Προσοχή στα επισυναπτόμενα αρχεία (attachments) στα Emails που προέρχονται από άγνωστες πηγές.

Μην ανοίγετε αρχεία αν δεν τα έχετε προηγουμένως ελέγξει με τον anti-virus scanner. Τα σύγχρονα προγράμματα anti-virus μπορεί να ρυθμιστούν για να ανιχνεύουν ιούς στα Emails που λαμβάνονται. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει ο χρήστης να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας τόσο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων όσο και των ηλεκτρονικών διευθύνσεων (επαφών) που διαθέτει.

Προσοχή στα προγράμματα που εγκαθιστάτε στον υπολογιστή

Αυτά που χρειάζεστε  κατά βάση είναι : Antivirus,  browser της επιλογής μας, προγράμματα Office, εφαρμογή για συμπιεσμένα αρχεία (p.x. 7zip), έναν media player (π.χ. VLC), έναν messanger και ό,τι προγράμματα είναι απαραίτητα για τη δουλειά σας (π.χ. Photoshop, λογιστικά πακέτα κ.λ.π.). Όλα τα υπόλοιπα, ακόμα και αν δεν έχουν ιό ή spyware, φορτώνουν σαβούρα το σύστημά σας

Κατεβάζετε τα δωρεάν και Open source προγράμματα από το site του κατασκευαστή. Επειδή κάθε κακόβουλος μπορεί να πάρει ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα και να προσθέσει ό,τι θέλει , κατεβάστε το πρόγραμμα που θέλετε από το επίσημο site. Επίσης επειδή πολλά από τα freeware προγράμματα έρχονται πακέτο με toolbars και λοιπές αηδίες προσέχετε να μην τα επιλέξετε στην εγκατάσταση(τα Ξετσεκάρετε γιατί είναι ήδη επιλεγμένα).

Αποφεύγετε να κατεβάζετε από Torrent .

Προσοχή στις επεκτάσεις(καταλήξεις) των αρχείων που ανοίγετε

Προσοχή !! Μόνο τα γράμματα μετά την τελευταία τελεία μετράνε σαν κατάληξη.

Παράδειγμα : ένα αρχείο eikones.jpg.exe, μόνο το ".exe" είναι η κατάληξη. Δεν ανοίγετε ένα αρχείο εικόνας (έτσι νομίζετε….) που έχει κατάληξη .exe, .com, .bat, .js

Καλό είναι να έχετε πάντα ορατές τις καταλήξεις.Για να γίνει αυτό : π.χ.στα Windows 7, ανοίγετε ένα οποιοδήποτε παράθυρο, Organize --> Folder and Search Options --> Καρτέλα View --> Ξετσεκάερετε το "Hide extensions for known file types.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάποιες καταλήξεις μπορεί να είναι επικίνδυνες μόνο αν είναι αμφίβολη η προέλευσή τους (για παράδειγμα, είναι συνημμένα αρχεία σε κάποιο e-mail ή εμπεριέχονται στο φλασάκι που μας δίνει ένας φίλος). Αν τα αρχεία έχουν εγκατασταθεί στο σύστημα στα πλαίσια κάποιου νόμιμου προγράμματος, τότε όχι μόνο είναι ασφαλή, αλλά είναι και απαραίτητα για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Προσοχή στις παγίδες

Αν ένα site στο internet σας λέει πως έχετε ιό, να εμπιστευτείτε μόνο το δικό σας antivirus. 

Αν σας έρθει e-mail από την τράπεζα, πάρτε τηλέφωνο την τράπεζα και επιβεβαιώστε αν όντως υπάρχει πρόβλημα .

Τακτικά αντίγραφα (back-up) των αρχείων σας

Σε περίπτωση που χρήσιμα δεδομένα του υπολογιστή σας καταστραφούν από διάφορες αιτίες (που περιλαμβάνουν μόλυνση με ιούς) η χρήση αντιγράφων ασφαλείας (back-up) μπορεί να σας βοηθήσει στην επανάκτηση των αρχείων σας. Είναι ο μόνος τρόπος επαναφοράς τους, η διαθεσιμότητα έγκυρων αντιγράφων ασφαλείας.

Αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς ασφαλείας (passwords) που χρησιμοποιείτε

 

Σύντομη περιγραφή του έργου των τμημάτων της Διεύθυνσης

ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Η εποπτεία & διαχείριση της λειτουργίας του δικτύου επικοινωνιών (τηλεφωνικό δίκτυο και δίκτυο δεδομένων), την υποστήριξη & διαχείριση του εξοπλισμού (υλικό & λογισμικό ), την υποστήριξη  περισσότερων  των 20.000 μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας (ακαδημαϊκό & διοικητικό προσωπικό, καθώς προπτυχιακούς , μεταπτυχιακούς & διδακτορικούς φοιτητές) .

Διευθυνσιοδότηση Υπολογιστών και ιστοσελίδων  (dns).

Δημιουργία , διαχείριση , υποστήριξη του ιστότοπου του τμήματος.

Διαχείριση χρηστών στη Διαύγεια. 

Υποστήριξη – συντήρηση – διαχείριση εφαρμογών στο δίκτυο Internet (ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης μόνο κέντρου διαχείρισης δικτύου(NOC), μεταφορά αρχείων (FTP), υπηρεσίες Ενδιάμεσου (proxy) των Servers δικτύου εφαρμογών του Πανεπιστημίου και Internet. 

Φιλοξενία των ιστοσελίδων των τμημάτων (Web Hosting). 

Παρακολούθηση αναγκών και αποθεμάτων υλικού Πληροφορικής,  τήρηση αρχείου εξοπλισμού και υλικού Πληροφορικής , διαχείριση και ανακύκλωση παλαιού ηλεκτρονικού υλικού Πληροφορικής

Έκδοση προδιαγραφών για ανάγκες εξοπλισμού Πληροφορικής σε Hardware και Software του Παν/μίου. (Έκδοση προδιαγραφών για εξοπλισμό & λογισμικό). Έκδοση προδιαγραφών για ανάγκες μηχανογραφικών αναλωσίμων.

 

Αξιολόγηση Τεχνικών Χαρακτηριστικών σε Διαγωνισμούς Πληροφορικής. (Τεχνική αξιολόγηση προσφερόμενου εξοπλισμού Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο.)Αξιολόγηση συστημάτων υλικού και λογισμικού.

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Η εκμετάλλευση και συντήρηση μηχανογραφικών εφαρμογών μισθοδοσίας προσωπικού και φοιτητολογίου.

Συγκεκριμένα την ανάλυση, σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση του πληροφοριακού συστήματος «Φοιτητολόγιο»

(προπτυχιακά-μεταπτυχιακά-μέλη ΔΕΠ), διαχείριση και συντήρηση στατιστικών στοιχείων του Πανεπιστημίου.

Η διαχείριση των web εφαρμογών (ηλεκτρονική βαθμολόγηση διδασκόντων, ηλεκτρονική δήλωση-αναλυτική βαθμολογία φοιτητών),

υποστήριξη και συντήρηση εφαρμογών και υλικών του Πανεπιστημίου αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού στην χρήση τους.

 

Υποστήριξη-συντήρηση βλαβών υλικού και λογισμικού.

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Συντονισμός και χρήση Τηλεδιασκέψεων.    

Συντονισμός και κατανομή Αιθουσών Διδασκαλίας.

Παρακολούθηση καλής λειτουργίας των εργαστηρίων Η/Υ.    

Σχεδιασμός των εφαρμογών για τις διοικητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πανεπιστημίου και μελέτη των προβλημάτων που τυχόν ανακύπτουν.

Ενημέρωση, εκπαίδευση και στήριξη προσωπικού και φοιτητών στη χρήση και εκμετάλλευση των δικτύων.

Διοργάνωση σεμιναρίων και η έρευνα και ο σχεδιασμός για χρήση νέων τεχνολογιών.

Έκδοση προδιαγραφών για προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού.

 

Επίλυση παρουσιαζομένων προβλημάτων σε Hardware και Software.

f t g m